Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

måndag 16 januari 2012

Absolute Power

Stephen Fry har gjort en hel del riktigt bra insatser (t.ex. rollen som Mycroft i Sherlock Holmes: A Game of Shadows) men klassikern är väl som Jeeves i Jeeves & Wooster med parhästen Hugh Laurie (mer känd som Gregory House).
Just den där karaktären som vet allt, som Sherlock Holmes äldre bror eller betjänten som alltid har kontroll över läget, passar honom väldigt bra. Jag tror inte någon annan skulle kunna spela Charles Prentiss från Absolute Power med samma förmåga att göra honom skrämmande men älskvärd. Han är såklart den onda i teamet Prentiss McCabe, den som inte har någon professionell etik att tala om. Men så är det ju vad man förväntar sig av en PR-byrå.
På lite samma sätt som Hustle får en att heja på skurkarna genom att de bara ger sig på värre skurkar så är man på Prentiss McCabes sida, dels därför att den andra sidan är ännu mindre sympatisk, dels därför att Charles bara är  charmigt överlägsen hela tiden.
Se bara början här, "I's a bit like Jimmy, only all the letters are different."


Tyvärr så är det som med alla brittiska serier alldeles för få avsnitt, men det är kanske hemligheten bakom kvalitet - att minska på kvantitet. Annars hade jag gärna följt det moraliska spelet mellan Jamie och Alison vidare. Jamies försök att bli som Charles kombinerat med Charles försök att göra Alison som honom skulle kunna ge en intressant historia om den fick spela ut.
Jag skulle säga att det vore intressant att se en Absolute Power (US) men jag kan inte komma på en endaste person som skulle kunna göra en bra Charles Prentiss i en amerikansk remake och jag antar att den satiriska tonen skulle gå förlorad.
Så länge får man hålla tillgodo med Stephen Fry som en skurk du älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar