Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 17 januari 2012

Louie säsong 2

Säsong 2 av Louie är på samma gång bättre och sämre. Helt enkelt därför att de element som gjorde det till något liknande en ond Seinfeldt trimmats ner, vilket gjort att den kunnat odla sin särart. Med fler av de sketchliknande halvavsnitten kan poängerna, Louis C.K.s kritik av modern livsföring, slå hårdare.

Även om jag saknar känslan av att se en deprimerad Jerry Seinfeldt efter en skilsmässa där han förlorat alla de där fina Seinfeldt-pengarna, så skulle jag hellre se Louis CK göra mer renodlade parodier. Förhoppningsvis så får serien så många säsonger att författarna får slut på idéer och börjar göra sånt, en välgjord filtrering av dagens TV-utbud genom Louis CKs ögon vore intressant att se.

Avslutningen antyder att det kan bli mer story i framtiden, men om det innebär mer Pamela Adlon så kan det knappast betyda ett lyckligt slut. Som komiskt bollplank för Louis CK så är hon brilliant, även om hon är rolig även på Californication. Men hennes sätt att leverera repliker som handlar om hur hennes liv brakat och hur patetisk Louie är gör att jag lätt skulle ta en meningslös dödsscen eller en replik om en flytt till Colombia för att låta henne göra Louies liv lite sämre i framtiden.

Och kom ihåg: "That's why you need neighbors. People who are not in your family, to help you with your family."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar