Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 8 mars 2012

Hustle 1x03

Till att börja med glömde jag ju nämna inledningen i förra avsnittet, där Dannys klantighet och brist på känsla för detaljer leder till att han sumpar en short con. Den ger ju också ytterligare karaktärisering av hur han än ganska grön.

Men i det tredje avsnittet så är det inte kunskap som är i fokus, utan moralkod. Även om gänget KAN stjäla en tavla från ett galleri så kommer de inte göra det, av rädsla för en "jinx". Något som de redan är drabbade av pga en missbedömning i hur rikt ett offer var från Ash och Albert. Så, vi får en historia där mycket fokus handlar om fifflarnas heder, förfalskarens brist på heder, och såklart så slutar det med att Mickey har en plan B som löser allt på slutet. Han har redan räknat ut vilka beslut folk kommer fatta, vilka som kommer försöka lura honom och att Danny redan förstått deras "grifters code".

Själva scammen är ganska intressant, att de försöker sig på att lura en riktig expert mest för att bevisa en poäng. Jag tror det här är första gången vi verkligen får se hur skickligt gänget skulle kunna stjäla eller råna, vilket kombinerat med fokuset på moral verkligen säljer in dem som hjältar i samma klass som senare t.ex. House. Den sortens personer som gör saker för att de kan, inte för att det är rätt, och har en personlig moralkod som gör att vi kan acceptera dem som hjältar.

Om jag minns rätt så kommer nästa avsnitt att vara mindre tematisk introduktion och mer av det standardschema som de sedan förlitar sig på. Men det var ett tag sen jag tittade på första säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar