Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 24 maj 2012

Dark Shadows

Vi börjar med Tim Burton. Om vi har Tim Burton har vi också Helena Bonham Carter någonstans (lite som Colin Nutley och Helena Bergström, fast bra). Sen är vi inte förvånade att hitta Jonny Depp där. Men nu är han lika blek som i Edward Scissorhands. Och placerad i en värld som är en blandning av gotiska slott och något annat (i det här fallet, 70-talet. I Scissorhands, suburbia).

Så långt ingen förvåning.

Sen baserar vi det hela på en såpopera från sena 60-talet och tidiga 70-talet, som spårade ur totalt och kastade in en vampyr efter 209 avsnitt (eller 40 veckor, det är en såpopera trots allt). Med den här underbart spöklika öppningen:Om man känner att man inte har riktigt koll på den serien, vilket inte behövs egentligen, så finns en finfin sammanfattning av de första 209 avsnitten här:
Jag tror vi har ett ganska bra recept här. Bara... Vem ska vi få att skriva det här spektaklet? En blandning mellan monster och folk i fina hus... JA! Seth Grahame-Smith! Vem, säger ni? Men, han som skrev The Big Book of Porn: A Penetrating Look at the World of Dirty Movies... nej, Pride and Prejudice and Zombies är det relevanta verket här. Och såklart Abraham Lincoln, vampire hunter, soon to be a hit movie:Och vad får vi då (OBS! Om du redan är övertygad, titta inte på trailern - den spoilar massor):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar