måndag 11 juni 2012

Animaniacs S1E1

Tänkte titta igenom Animaniacs igen. Och ska man göra det så kan man lika väl blogga om det.

Newsreel of the stars
Avsnitt ett börjar med en "newsreel", ett nyhetsprogram från biograferna innan televisionen kom, som berättar om hur WB försökte skapa nya cartoonstjärnor. De blev för bra, för tokiga, för zany! Deras filmer var så absurda att de låstes in i valvet och de själva låstes in i vattentornet. Tills de kom ut!

Introlåten
Newsreelen var en "cold open", så introlåten kommer efter den. Det är nog den låt från barndomens tecknat som satt sig mest på hjärnan (efter "Log" från Ren & Stimpy). Inte mycket att säga om den, förutom:

De-Zanitized
Huvudsketchen i avsnittet, en introduktion till Warner-bröderna (och Warner-systern) som berättas genom en framing device där Dr Skratchandsniff - syskonens pe-sykiatriker - själv ligger på analyssoffan. Vem som analyserar honom är såklart den stora payoffen, men det börjar med bra karikatyrer på gamla skådespelare och fortsätter med en analyssession som i princip är en Bröderna Marx-hyllning. "This isn't a joke, it's a visual gag." Hög laughs-per-minute.

The Monkey Song
En skön liten låt, presenterar lite bikaraktärer i förbigående och fortsätter temat hur Doktorn förlorar förståndet på Warner-bröderna.

Nighty night toon
Kvällsdikt som presenterar alla bifigurer. Jag tror den ska vara i stilen hos Dr Seuss, men eftersom hans ordvrängeri av engelska språket inte är så populärt på svenska marknaden så har jag inte varit i kontakt med honom tillräckligt för att bedöma det.