Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 12 juni 2012

Animaniacs S1E2

Tänkte titta igenom Animaniacs igen. Och ska man göra det så kan man lika väl blogga om det.


Newsreel + Intro
Newsreelen som förklarar saker är kvar, liksom - såklart - introlåten.

Yakko's World
En klassiker. Låten som alla minns. Yakko sjunger världens alla länder. Man kunde kanske ha lärt sig något, om man kom ihåg något annat än de klatschiga melodin.


Cookies for Einstein
Warnerbröderna försöker hjälpa Warnersystern, Dot, att sälja kakor. I Österrike. Till Einstein. De försöker göra dealen bättre med fickfiskaren och hårmagneten, på köpet, ring nu! Det funkar inte. De råkar vinna ett nobelpris. Mest kul för TV-shop-parodin.

Win Big
Första Pinky & the Brain. Brain har en plan för att magnetisera alla växelpengar i hela världen, men först måste han använda sin robotdräkt för att ställa upp i Yup-Parody och vinna pengar. Roligast är när Brain säger som det är till folk, att han är en mus i en robotdräkt, att han ska ta över världen... och får bara "My fault for asking" som svar från alla. Och såklart:

"Are you pondering what I'm pondering, Pinky?"
"I think so Brain, but where are we going to get a duck and a hose at this hour."

Todays lesson
I god He-Man-tradition ska man såklart avsluta med att berätta vad avsnittets moralkaka var. På 80-talet var det pga regler om hur mycket moralbyggande innehåll ett avsnitt måste ha som man avslutade med en minut av att någon karaktär berättade att man inte ska leka med elden eller att man inte ska ljuga för poliser.
Här använder de dock "The Wheel of Morality" och kommer fram till att avsnittets moral var:
Om du inte lyckas första gången - skyll på dina föräldrar.
Jag gillar de här vansinniga moralkakorna. De parodierar något som verkligen förtjänar att parodieras, tanken att man lär sig något moraliskt av att titta på tecknade figurer som slår varandra i huvudet med enorma pennor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar