Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 20 juni 2012

Ännu mer American Ninja Warrior

Regionfinal! Fett!


Lite trist att om man tittar på inledningen så får man ju se folk som tävlar i finalen. Mao kan man redan nu se några som kommer klara sig till Vegas. Men men, bara att inte titta för mycket så man inte får spoilers.

Kommentatorerna har visst solen i ögonen, kisar otroligt mycket. Regionfinalen är på NBC, men kvalen har varit på G4, så nu ska de gå igenom en recap av vad som hände.

Ett gäng misslyckanden, men nu kommer Grandpa Ninja! Susar fram genom de första hindren, men nu tar han en paus. Det viktiga är att klara, inte att det går fort. Kom igen nu gubbe! NEJ! Ut på väggen...

Fortfarande ingen som klarat sig till de nya hindren. Genomgång av de flashigaste killarna som ska tävla. Speedo tuxedo, "Rocket", "Frosti"... Mindre tävling och mer hype här i finalerna. Hoppas på att någon ska komma till Salmon Ladder snart, den verkar riktigt sjuk. En stång hängande i sneda steg som ska hoppas med.

David Money, pappan förlorat synen, byggt sin egen bana i trädgården. Ser bra ut. Tar sig vidare till Salmon Ladder. Klarar den. Sen ringarna, de har han visst inte byggt egna. Plask. Bummer. Reklampaus.

Under pausen har två ramlat på ringarna. En av dem voltade av, vad ska man tycka... Värdigt att styla sig ut men borde han inte ta ut sig helt istället?

Nu killen som ramlade på första hindret förra året. Susar fram. Hämnare, han tar i som fan. Something to prove helt klart. Kastar sig till Salmon Ladder, ringarna, helvete vad det går undan. Han hoppar nästan fram med ringarna. Klättring kvar bara, 3 min och växel. Ser till och med ut att ha energi kvar. Sjukt att en karl med vita tinningar (som i börjar tappa färgen i håret) har den staminan.

Nu hypas "Rocket". Före detta gladiator i American Gladiators, tidigare tävlande i japanska varianten. Kommentatorerna kommer in och förklarar vad tävlingen går ut på igen, antar att det betyder att en halvtimme gått och folk förväntas zappa förbi programmet. Ett par karlar har åkt ur i pausen. Hype av "Rocket" igen. Förmodligen kommer han gå vidare då. Annars blir det ett enormt antiklimax.

Där är han igång. Det går undan, laddar för varje hinder, ser lite ut som en gymnast som förbereder sig för en gren. Salmon Ladder, som han föll på förra året. Ringarna. Går ju bra. Bara klättra nätet, vilket borde vara lätt för en gladiator. Ser ut att bli 3 minuter och växel här också. Bästa tiden hittills.

Nu sitter folk och väntar på att åka ut. Ganska tattigt att folk sitter i numrerade stolar, känns som produktionsvärdena kunde vara lite högre. Så kommer rosa skjortan, exakt samma klipp som i kvalet. Hype hype hype. Känner att kvalen var intressantare, de handlade mer om tävling än om hype. Prat om femtå-skor, men han susar iaf igenom första hindren. Väggen däremot var inte så bra. Andra försöket går det, men nog ser han lite trött ut. Laxtrappan nudå. Funkar, ringarna krånglar lite men det går. Inte snabbaste killen, men än så länge räcker det att klara för att få en stol. 3e plats, långsammast. Men bara 3 hittills som klarat, så det är ganska bra chans att någon i andra halvan inte klarar och då är han klar för Las Vegas.

Börjar känna mig sådär otränad igen, de här pojkarna kan ju det här med klättring. AJ! Där sprang en rakt in i väggen istället för uppåt. Han klarar nog inte det här. Nej. NÄSTA! Onepiecen är på tur sen, men nu är det topphalvan som ska springa. Nästa som klarar balansbommen så åker nr 15 ut.

Japanska ingenjören nu, han trummar visst på fritiden. Det märks på ringarna, riktigt bra takt genom det hela. Det var nära på väggen, men han var smart och sprang på sidan av istället där det inte var lika fuktigt av tidigare tävlandes svett. Kanske var lite smarts där. Han kastar därmed ner Grandpa Ninja till 15e plats. Mao ingen gamling i finalen, med största sannolikhet... Åkte ut under reklampausen, surt antiklimax för Grandpa Ninja.

YouTube-stjärnan nu, parkour/free running. Susar verkligen fram, han väger ju typ ingenting. Senig och så, bär nog inte ett enda onödigt kilo, utom kanske på längden. Men det är nog ganska bra med tanke på hur mycket hopp det är. SJUKT på ringarna, glider fram på båda sidorna. Armstyrkan är slut, men nätet kan han använda benen också.2 och en halv minut nu, 3 och växel. Andra plats! Free running är grejjen här, det finns nog en anledning att de kallas "urban ninjas" ibland.

Återigen folk som sprungit i pausen, två som klarat och en på ringarna. Till och med de som klarade sig till laxtrappan är i riskzonen nu. Här kommer en karl som inte springer fort nog innan hoppet, når inte nätet. Ouch.Trumhinnan sprack. Det är inte helt enkelt att falla ner i vatten. De tävlande har inga särkerhetsgrejjer heller, inga hjälmar eller nackskydd. Oj, nu kommer "Frosti". Håller på att halka på vanliga golvet, kommentatorerna påminner om kondensfukten som bildas när solen går ner på stranden. Håller på att springa upp för väggen utan händerna nästan. Det går bra nu, kompis. Laxtrappan.Ringarna. AAAAJ! Skrevet tog i kanten! Fy satan.

Två kvar, David Money på 15e stolen. Speedo Tuxedo nu, men inte i sin Speedo. Tar nätet snyggt, det märks att han är stuntman och vet hur man håller in kroppsdelar så de inte fastnar.Uppför väggen. Laxtrappan nu, den är nasty men med kroppskontrollen borde han vara bra på det. Men han missar ena sidan, kompenserar och rätar upp sig från snett. Ringarna krånglar lite. Trötta händer men det går vägen. Bara att klättra upp så är han i Las Vegas.

En kvar som kan ta ledningen då, Money åker hem men Caine Sinclair får helt enkelt hoppas att sista tävlanden gör ett misstag och inte klarar sig lika långt som honom. Brent Steffensen behöver bara vara lika stark som på kvalet för att komma vidare. Otroligt mycket hypefilm. Halvminut för att klara trappan, väggen däremot kräver två försök, tre försök så klarar han det. Laxtrappan och ringarna går skitfort. Här har vi killen som glömde värma upp benen tror jag. Trots tre försök på väggen så har han tre minuter och växel. Vansinnigt.

Grymma tävlingar, grymma tävlande. Skulle dock helst vilja att man sparade hypen eller höll den separat, för som det är nu kan man gissa sig fram till vilka som går vidare på vilka som får mycket hype - varför slösa TV-tid på någon som kommer åka ut. Visserligen så låtsas programmet vara live, men det är uppenbart inspelat i förväg. När det bara är ett fåtal kvar så kan de väl köra hypen...

Och "Warrior"? Vadå? American Hinderbanelöpare borde det heta. Ingen del handlar ju om att kriga på något vis, de som faktiskt har kampsport eller liknande i grunden klarar sig ju inte lika bra som de som bara gör YouTube-filmer där de hoppar runt i någon park...

Typiskt sommarTV...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar