Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

måndag 11 juni 2012

Death Warrior

Lyssna på namnet. Death. Warrior. Dödskrigare! 80-talet ringde, de vill ha sina titlar tillbaka.

Det är otroligt hur tekniken har gått framåt. När filmtekniken kom så experimenterades det lite med ljud, lite med trickfilm, osv osv. Såhär hundra år senare så har studiosystemet fallit och experimenterandet är tillbaka. En finsk entusiasts sci-fi-rulle om nazister på månen går på bio. Vanliga hemmakameror kan filma i upplösningar som VHS-tittare på 80-talet skulle tro du ljuger om du berättade om. Vanliga hemdatorer kan redigera filmen och lägga in specialeffekter som faktiskt ser bra ut, om man vet vad man gör.

Kostnaden för att göra en film har gått ner. Så nu kommer de tillbaka. De billiga filmerna som mer går ut på att visa slagsmål och tuttar än story. Som har legitimt hårda pojkar i biroller för att få lite cred. Och som har produktionsvärden som en porrfilm. Som inte har råd med statister. Som inte har råd med en manusförfattare. Seriöst så är det mer story i Street Fighter II Turbo än i Death Warrior. Och det är en lik som borde fått vila.

Allt är ju uppbygg runt att tvinga fram fightscener. Emellan dem så levereras lite story medan någon visar tuttarna. Tror en enda tjej inte visade tuttarna i hela filmen och hon hade aldrig mer än underkläder på sig ändå. Det tacksammaste är att jag inser att HBO gjort rätt som inte visar fightscener i Game of thrones, fast de har en tendens att visa tuttar när någon ska prata länge. Men inte ens tuttar kan få mig intresserad av handlingen i den här filmen.

Fighterna då? De borde ju vara awesome med så många bra MMA-fighters. Problemet är att de gör inte MMA, de gör filmfight. Och de är inte duktiga filmfighters. Och jag tror inte de har stuntmän. Så allt är så stolpigt och styltat så man tror att det är en bakgårdsfilm från ett grabbgäng i högstadieåldern.

Det här är en film som tror att repliken "There is nothing like a maniac with a big fucking sword to ruin your fucking day." kan levereras helt kallt. Det är en sån replik som hör hemma i ironiska 90-talsfilmer med hjältar som klagar sig fram genom actionen. Och det är nog det bästa med filmen, att den försöker vara seriös när vi har sådant som A-team på biograferna. Om man inte kan vara originell så går 10-talet ut på att skämta om nostalgi. Kan de bara inse att de gör ruttna kampsportsfilmer för videomarknaden och börja driva med klichéer från Kickboxer eller American Ninja så kan de kanske hitta nått. Men nu har de gjort något i stil med Ninja Mission, en film man häcklar med polarna och en kasse öl.

Tyvärr kan jag inte bädda in trailern, men följ länken. Det är värt att se hur de försöker få folk att köpa DVDn istället för att bara spendera pengarna på en UFC-gala.
http://www.youtube.com/watch?v=gdXwsbNZa0g

Enligt Rotten Tomatoes har bara 14% av de som sett filmen gillat den. Frågan är hur många av de som inte gillade den som förväntade sig det och de som gillade den som gillade den för deras förväntningar var rätt. Dvs, hur många som hade en kasse öl och ett kompisgäng att se den med. Och häckla den.

(http://www.rottentomatoes.com/m/death_warrior/)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar