Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 19 juni 2012

Mer American Ninja Warrior

Recap av förra avsnittet, passar på att hämta en öl ut kylen. Hälften har sprungit, 10 har klarat. 30 snabbaste ska till final. Men det här avsnittet finns det bl.a. en som varit över till Japan 5 gånger redan. Det här med att dricka öl och titta på när andra anstränger sig är rätt gött.

Mer parkour-folk. Den  här killen verkar typ vara parkour också. Nej, det var han inte. Voltar för att styla och missar hoppet.

En 61-årig mormor som är poledancer och kampsportare. "Don't ask for a lighter load, ask for stronger shoulders." Verkar sakna lite spänst. Faller på brist på grepp. Men ändock en rejäl stålmormor.

Nu ytterligare en veteran, 2 försök i Japan. Pratar om sin son. Ungen springer en mindre hinderbana. Klarar banan och HOPPAR in i publiken för att fira med sina elever. Tränar visst folk att springa freerunning. Verkar vara det eller cirkusakrobat man ska vara för att klara ninjabanan.

Aj, nästa kille får en fot på målet men missar ändå. Snart får vi se "Grandpa Ninja", den äldsta tävlande någonsin. Måste alltså vara över 62, om de inte glömt stålmormorn. Bara 11 har klarat om kommentatorerna börjar prata om vad som händer om det inte finns 30 som klarat. Kan vi få tillbaks någon favorit kanske?

Jättelånga gubben som byggt en egen bana i trädgården nu, går fort. Längd verkar vara väldigt praktiskt. Kanske skulle vara någon krypa under-övning för att gynna de kortare. Orkar inte springa uppför väggen.

Nu kommer farfar. 53. De glömmer tanten mao. Uselt. Gubben ser iaf ut som Kareem Abdul-Jabbar. Hoppar rätt dåligt för någon som är så lång. Men jäklar vad gubben kan klättra. Paus. Andas. Sikta. Springer. Nästan. Andas. Sikta. Springer. Grepp! Klättrar! MÅL! Ingen bra tid men 53år gammal ska man inte vara i den formen! GRANDPA NINJA!

Cirkusclown! Najs! Jonglör egentligen. Cyklar till jobbet. Och balanserar sin cykel på hakan. Studsar fram. Känns som en kille som kan ha uthålligheten. Nee... ser mörkt ut.... hänger still... Vatten!

Under pausen har ett par killar med riktiga jobb och ett par stuntmän klarat banan. Nu ett far och son-team. Pappan misslyckas. De tränar parkour tillsammans, gött. Sonen har tränat i flera år men första året han har åldern inne för att tävla. Susar fram. Försöker slå pappan. Junior kan nog ta hem det här. Det gör han! Med bra tid och han stylar med en volt efteråt.

Nu kommer stuntmannen, han var visst vampyrens stuntman. Ser inte så lik ut, men det säger väl något om hur skickliga maskörerna och kamerafolket är. Värre kläder än Speedo tuxedon, en One Piece. Men han tar en bra tid ändå.

Stuntman, men skadad. Ojoj. Smäller i foten som var skadad också. Långsamt men ser bra ut. Långsam trappklättring. Så sent på dagen och så få som klarat så är det inte bråttom bara man klarar banan. Faller på foten. Lyckas inte springa på en dålig fot. Samlar sin qi. Men det räcker inte. Haltar iväg. Tänker på fotbolls-EM, här fejkar man att man inte är skadad istället.

7 platser kvar. Förhoppningsvis tas inte alla, så vi får ha kvar Grandpa Ninja. Gillar att så många har tillräcklig medvetenhet om omgivningen att märka när saker kommer bakifrån och nästan träffar dem.

Rosa tröjan kommer nu, tävlar för bröstcancer. Save the titties! Save the titties! Det går undan. Och han verkar ha bensin kvar i tanken på slutet.

Cheer Ninja, en cheerleadingtränare. Snabbt går det.
Avslutningsvis, femgångers veteranen Levi "the Legend". Stuntman för Jeremy Renner i nästa Bourne-film. Ölen är slut. Faller på första hindret. Satsar för hårt. Så går det!

26 som klarar, 4 som går vidare på snabb tid efter näst sista hindret. Undrar hur finalen går till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar