Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

lördag 28 juli 2012

OS-invigningen

Alltså, vad är grejjen med kommentatorerna. Jag fattar att det kan vara intressant att få veta vem som bär fanan för ett land, vem som är skadad och inte deltar, vem som är ett stort medaljhopp. Men vem som ritat deras kläder? Från en kvinna som inte ens kan uttala Vogue ordentligt? Vem i hela världen har ett intresse av det?

Men det som är mest irriterande är hur de spelar dumma ang metalliljorna. Vem som helst som har en halv hjärna kan räkna ut att om alla länder bär in en metallskål så kommer elden brinna i en struktur sammansatt av alla dessa skålar. Kommentatorerna torde också kunna se det vi inte gör, hur metalliljorna monteras på själva centralstrukturen. Ändå sitter de och låtsas att de inte har en aning, nästan fnittrande mellan varven.

Om de vill ha folk som inte har någon relevant kompetens som kommenterar kan de väl i alla fall ta någon som har kompetens på att kommentera. Som exempel, F&F. Visst, deras Oscarskommentarer har inte funnit god jord, men det beror på att de som ser på Oscarsgalan är genuint intresserade. OS-invigningen är en långdragen process full av formaliteter som folk ser på närmast av tvång. Att vara spydig och dra in humor skulle funka. Att sitta och fnittra för att man vet något man inte får säga, med andra ord exkludera publiken istället för att inkludera dem, är bara kontraproduktivt.

Och vem fan bryr sig i vem som ritat idrottarnas kavajer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar