Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 31 juli 2012

The Dark Knight Rises, en fix

En av de saker som går lite över gränsen i Dark Knight Rises är hur hans rygg läker. I serietidningarna så är han i Bruce Wayne-läge i typ ett år medan Jean-Paul Valley tar över som Batman. Efter att han kommer tillbaka så testar han sig mot ninjor och det ena med det tredje. Det är långt nog att trovärdigt ge Bruce Wayne tid att läka gamla skador, plus en superhjälte-läkning som fixar ryggen (vill jag minnas iaf, det kan vara retcon).

Eftersom Rises bakar ihop Knightfall-Knightquest med No Man's Land så blir tiden mycket kortare. Det är inte riktigt trovärdigt att en kota skulle sticka ut, bara tryckas tillbaka och sen läker Wayne på några månader och kommer tillbaka starkare än någonsin. Men jag vet hur de kunnat fixa den och samtidigt tjänat en extra poäng i karaktäriseringen av Bane.

Istället för "en av dina kotor sticker ut" så skulle repliken varit något i stil med "slaget har träffat precis för att flytta en av dina diskar, trycket på nerverna förlamar dig". Att diskarna förskjuts är trovärdigt och att hänga i dagar kan vara hemligheten att få allt på plats igen. Dessutom skulle det visa att Bane inte bara är kraftfull och använder råstyrka, utan också visa att han applicerar den med kirurgisk precision. Bane ska ju inte bara vara muskler, utan också ett geni som applicerar all sin talang på våld och kriminalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar