Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 16 augusti 2012

Brief Lives

Det finns en fysisk omöjlighet i de relativa tidsuppfattningar som presenteras i Brief Lives. Om man som spindelgillet och de blå jättarna befinner sig i samma rymd och riktning så borde tid i alla fall vara lika på en molekylär nivå. Så att jättarnas kött inte skulle bli varmt i samma takt som annat material är konstigt. Men det är inte på en fysikalisk nivå som det intressanta sker. Det är inte en historia om relativitetsteorins implikationer på uppfattningen om tid.

Det är mer filosofiskt. En fråga om personlig uppfattning och inställning. Och om små kortlivade varelsers uppfattning om sin egen storhet. Spindelgillet försöker erövra och besegra en ras som lever i geologisk hastighet. Vi små människor som varit här i tiotusentals år, som fortfarande har kvar byggnader som byggdes för tretusen år sedan och tycker det är otroligt, som haft förbränningsmotorn i hundratalet år, vi bränner vad jorden skapat under årmiljoner. Vi eldar med dinosaurier, utan att förstå den enorma tidsrymd som vi steker bort för att få AC i BMWn. Vi är spindelgillet till omvärldens blåa jättar.

Och det går inte att förstå, för that way madness lies...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar