Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

söndag 5 augusti 2012

Epic Movie

Jag förutsade att den här recensionen skulle likna filmen vid de sketcher som komiker brukar kasta ihop innan prisgalor där de sätter in sig i årets filmer. Men seriöst, att försöka parodiera Jack Black, då har man inte förstått vad parodi går ut på.
Om man tar DaVinci-koden och ersätter problemlösningen men Batmanresonemang från 60-talsserien, då har man humor. Du tar en sak som tar sig själv jättemycket på allvar och tar ner det på jorden.
Om man tar en film som driver med lucha libre, som inte tar sig själv så mycket på allvar men är väldigt främmande kulturellt, och försöker driva med den - då sparkar man på den som redan halkat på ett bananskal och ligger ner.

I alla fall, för en film som heter "epic" är det väldigt lite pengar nedplöjt. Storslagenheten lyser med sin frånvaro. En sekvens utnyttjar uppenbar stuntman för att göra narr av... den där filmen med en så uppenbar stuntman... vad heter den.... just ja, det är ingen film alls. (Iaf inte i genren de på papperet ska göra narr av.)

Det ska väl vara någon slags humor i en massiv deus ex machina, men jag ser bara författarnas lathet.

Varför ser jag sån kvalificerad skit!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar