Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 29 augusti 2012

Mogo doesn't socialise

Om man har det fantastiska namnet Bolphunga the Unrelenting så finns det en stor chans att man inte kommer ge sig i första taget. Men det tar bara 6 sidor (som dock berättar flera års historia) för Bolphunga att ge upp sin kamp mot Mogo. Det enda som behövs för att han ska ge upp kampen att försöka bevisa sin makt genom att besegra en green lantern är att inse att Mogo inte finns på planeten han letat på. Istället är planeten Mogo.

Höga konceptnivåer är typiskt för Alan Moores verk, och särskilt de kortare verken. Men att introducera Mogo, en lantern som är en planet, och bara i förbifarten också ett intelligent smittkoppsvirus och en matematisk ekvation som också är lanterns är otroligt högt koncept. Det har också effekter när Mogo får en ärkefiende, eftersom även den fienden är lika högt koncept.

Tyvärr har senare revisioner gett Mogo en särställning som en central figur för distributionen av ringar. Personligen tycker jag att konceptet blir intressantare när han är en normal lantern, eftersom han då inte är en speciell varelse i förhållande till de humanoida lyktorna, utan bipedal form är lika främmande för Mogo som planetform är för oss tvåfotingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar