Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

fredag 31 augusti 2012

Tygers

De idéer som Moore introducerar i Tygers har på senare tid blivit introducerade som delar av Green Lantern Corp-mythosen. Men när det skrevs så var det inte ett sätt att få in storyelement i mythosen utan tjänar bara ett internt syfte. Att berätta för Abin Sur om hur han kommer dö är första steget för att sätta igång processen som leder till hans död. Det enda som kan stoppa en Green Lantern är hans eget tvivel på sig själv, precis som deras tidigare svaghet mot gula saker kom från rädsla.

Dessutom så löser det frågan varför en person från en interstellär polisstyrka som reser i rymden med bara sina magiska vetenskapliga ringar krashar med ett rymdskepp. Det har ju varit en obesvarad fråga tidigare. Men mest är det en berättelse som använder surrealistiska bilder för att skapa en skrämmande atmosfär och visa hur fröet till sin egen undergång kommer från en Green Lanterns eget självtvivel. Det märks att Alan Moore skriver till tecknarens styrkor, för samspelet mellan berättelse och bildinnehåll är klockrent.

Och har man skapat en Green Lantern som är en planet och i förbifarten ger honom en ärkefiende som är en stad, då har man något som kallas "talang".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar