Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 8 augusti 2012

Winter Sea

I den utgåva av Winter World som jag skaffat finns också den uppföljare som hann skrivas och tecknas men inte ges ut, Winter Sea. Den plockar upp en tid efter förra slutade, med att Scully och Wynn hittar det de söker efter på det frusna havet.

Det märks att den inte riktigt hunnit med att fixas helt och att den blivit gjord under ett företag som var på väg ut. På ett ställe är rutföljden inte logisk och en hel del rutor verkar inte helt färdigtuschade. Men berättelsen är aningen bättre på ett sätt, den är fortfarande vansinnigt over the top men att koncepten blivit ännu mer överdrivna ger en viss charm till det hela.

Jag vill inte ge en resumé, för dels vill jag inte spoila och dels skulle ni inte förstå mig om jag försökte spoila. Men jag har en viss känsla av att de här sidorna, eller någon som sett dem, varit i närheten av Waterworlds manusförfattare (och jag är inte ensam, som ni kan se här).

Det närmaste man kommer den här historien i nutida serier är nog The Walking Dead, som har samma mörka värld uttryckt genom svartvita teckningar i en realistisk eller kanske hyperrealistisk stil. Exakt om de delar element av hyperrealism behöver jag läsa på mer om hyperrealism innan jag vågar uttala mig om. Men för den som uppskattar TWD så är Winter World, i den utgåva som innehåller Winter Sea, klart rekommenderad.

PS. Värd att läsa om så bara för att få se en skurk i vikingahjälm som styr över ett piratskepp monterat på ett bulldozerchassi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar