Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 22 januari 2013

Anteckningsböckernas anteckningsbok.

Jag försökte hitta en 2013-refill till min filofax idag. Bokhandeln som jag tidigare handlat ifrån hade visst slutat med Filofax och börjat med Burde istället. Men bland anteckningsböckerna hittade jag en Paperblanks. En bok utan en rad, bild, bokstav eller fläck på insidan; så vacker på utsidan att jag gick runt i butiken och klappade den i ett desperat försök att komma på ett användningsområde för boken.

Jag tänkte att jag skulle kunna säga: "över 200kr för en blank bok? Glöm det..." och ställa tillbaks den på hyllan utan en vidare tanke. Men... nej. Den är fortfarande fast i tankarna. Jag kommer säkert drömma om den boken i natt. Drömmar om en vacker bok och vad jag skulle kunna fylla den med. Men skulle jag våga börja fylla en så vacker bok, eller skulle jag bara låta den ligga till speciella tillfällen?

Skulle jag verkligen våga skriva ner något där? Vad? Jag antecknar på lösblad, post-it och mail till mig själv om dagarna, skriver av mig mina tankar på twitter, facebook och här på bloggen. Jag får inte mycket gjort i författarsvängen.

Men jävlar i min lilla låda vilken bok alltså.

Uppdatering:
Jag gick och köpte den. Nu ska jag komma på vad den ska vara till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar