Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 17 januari 2013

Att ha en massiv backlog

Vissa saker är bara jobbigt. En av dem är att ha en massa saker som man vill eller har tänkt sig ska göra. Ibland undrar jag om det är skadligt för min mentala hälsa att ha så många projekt som är påbörjade, planerade eller halvfärdiga. Är det ADHD-varning att ha femtielva saker på gång, att ha dussinet bokmärken utspridda över lika många böcker, att ständigt vilja lite mer än man har tid att göra.

Men samtidigt så är jag alltid otroligt glad när jag blir klar med något, oavsett hur litet. Att inte ha tagit några högskolepoäng på länge gör att jag känner mig lite sämre än vanligt. Det har liksom blivit en "livsstil" att konstant peta på någon komplettering och när jag känner för lite poäng göra klart något att skicka. Fast alla de enkla sakerna är slut, det är bara stora saker kvar nu.

Och alla dessa böcker. Att läsa 900 sidor George RR Martin är spännande, men samtidigt är det störande att de är så långa. Bara för att man inte blir klar. Att göra framsteg, läsa X sidor eller komma framåt i berättelsen är inte samma sak som att bli klar med en bok. Att avsluta en enhet av något, en film, en säsong, en samlingsvolym, en box, en bok, ett spel... Det är något lite speciellt med det.

Värst är ju när något är så bra att man inte vill att det ska ta slut. När man slutar läsa 30 sidor från slutet för att inte boken ska vara över, eller man börjar om från början utan att se sista avsnittet för att få skratta åt allt en gång till innan det är sista avsnittet.

Därför lyckas jag aldrig sätta mig ner och skriva klart någon gång. Varför ska det vara så svårt att sätta ett ord efter ett annat tills man får sätta ordet "slut" någonstans?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar