Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 24 januari 2013

"Humor"-böcker.

Jag gick i bokhandel igår. Letade efter en bra penna. Hittade ingen. I tre olika bokhandlar och en affär för konstnärsmaterial.

Men jag hittade något annat. En hylla med en STOR skylt "Humor" på vilken det fanns placerat, i översta lagret: The Walking Dead.
För er som inte känner till serietidningen The Walking Dead är här en ruta.
Jag vet inte om det är någon slags morbid humor som jag inte förstår som leder till att man placerar en serie om människor som försöker överleva i en post-zombie-värld, blir av med lemmar, dör, blir uppätna, dödar varandra, tvingas omdöda sina döda släktingar och vänner med mera, med mera i en hylla märkt HUMOR.

På samma hylla: Game of Thrones. Som ser ut något såhär:
Jag skrattar inte precis gott åt någon som slåss med en spöklik odöd vintervarelse.

De hade också Shaun Tans The Arrival, som är en ordlös serie som försöker fånga upplevelsen att emigrera och känslan av utanförskap. Den är vacker och poetisk:

MEN INTE FAN ÄR DEN HUMOR!

Okej, jag vet att det är inte så att de tror att de här serierna är roliga, det är JÄTTEBRA att de faktiskt finns i butiker så folk kan upptäcka dem. Men när ska de vanliga bokhandlar som faktiskt har iaf en hyllmeter av den här sortens serieböcker skaffa sig en kategori: "Serieböcker", eller "Grafiska romaner" om man vill det? Varför ska de leva kvar i en värld där de enda serieböcker som kan finnas i en vanlig bokhandel är Berglin och Ackebo? Jag blir bara lite trött...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar