Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 7 mars 2013

48 frames (inte The Hobbit)

Jag har ju varit och sett Hob-filmen. Men jag vill inte skriva om Hobfilmen (fast jag har reagerat lite lustigt på en person som tyckte de skulle filmat det "som det egentligen hände" i boken, som ju alltså är fiktion i ett fiktivt land) utan om tekniken.

För det första, 3D är sjukt överskattat just nu. Avatar var snygg, Prometheus var snygg. Sci-fi med holodisplay och sånt är snyggt i 3D. Men förutom som gimmick tycker jag det är mest jobbigt. Särskilt eftersom de lägger texten så sjukt långt fram att det blir ännu svårare att undvika den än det redan är. Om 3D-teknik kunde användas för att avpolarisera text skulle jag bli sjukt glad.

Men Hobbit är ju hetast för sina 48 rutor i sekunden. Och det är sjukt realistiskt med 48 rutor. Men problemet är, som så många andra redan skrivit, att det blir för realistiskt och specialeffekterna inte duger till. Man ser alltför tydligt den verkliga världen bakom illusionen. Därför är inte 48 frames redo för prime time än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar