Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 6 mars 2013

Hittade en Jolt på Coop Konsum

Grays American: Jolt Energy Drink, importerad
Köpte en alldeles för dyr importerad Jolt av rent nostalgiska skäl, när jag råkade på den på Konsum. Jolt har vad jag vet konkat och lär väl vara uppköpt av någon annan producent för att användas som märke på den här supercolan med massa extramaterial.

Det viktiga är ju smaken, vad ska man säga. Den är ganska vek i kolsyran, vilket är gött om man ska quaffa en cola men ska man småsmutta så är det inte det bästa. Gamla fina Jolt minns jag som lite sockerstinnare än Coke, med en motsvarande syra/bitterhet. Den här har dock en syrligare och lite fräschare smak, förmodligen för att sötman inte har några rundade bitoner från socker eftersom det är modifierad majssirap som sötat denna, precis som annan amerikansk läsk. (Varför spenderar vi dyra pengar på dålig läsk, eller ännu dyrare pengar på lyxläsk vars förändring av formulan är att använda socker - vilket vi i Sverige gör i den inhemska varianten?)

Eftersmak saknas närmast totalt, trots att det är 10% socker känns det inte sött. En lömsk jävel till cola, skulle säkert gå att sänka ett flak utan att tänka sig för men då skulle man få i sig ett halvkilo socker. Och inte känna av det i munkänslan som med gamla Jolt, där man kände sig som man ätit en ask wienerbröd om man sänkte ett flak, utan först när man gått upp ett par kilo fett på att sitta och dåsa och dricka Jolt på LAN skulle det märkas av.

Inte för mig, men helt klart värt det om man har pengarna och metabolismen för det, och en orsak - men snart kommer Heart of the Swarm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar