Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 7 mars 2013

The Sims - Free Play (Android)

De flesta gratisspel på Androidplattformen (och en del betalspel) går ut på en av två saker. Frustrerande replayvärde för att maxa poäng, där varje omstart innebär en ny reklamvisning (Angry Birds) eller glorifierat Facebookspel där enda sättet att slippa väntetid är att betala sig fram (Theme Park).

The Sims Free Play hör till den senare kategorin, men faktiskt finns det tillräckligt mycket saker man kan göra för att man ska kunna aktivt spela spelet för att sedan sätta sina sim-gubbar och sim-gummor på långtidsarbete medan man gör något annat.

Istället för den vanliga spela-tjugo-minuter-tutorial-sen-betala-för-att-det-ska-hända-något-eller-klicka-på-en-knapp-var-tjugonde-minut så kan man göra saker som tar 1-10 sek, får relativt mycket LP (riktigapengar-valutan) för att aktivt spela och är inte tvungen att rekrytera en massa vänner för att komma framåt i storyn.

Det känns lite som att någon faktiskt brutit mot kartellens regler och släppt ett spel som faktiskt är roligt och spelvärt, frågan är om det egentligen tjänar några pengar. Men å andra sidan kan det vara så att en mobil version av The Sims egentligen är en reklampelare för Sims 3, nya SimCity och så vidare. Att ha en förenklad version av Sims i telefonen gör att man ständigt håller kärleksaffären med tunga engagerande Sim-spel igång.

Testa spelet vetja! Det är gratis!

Sims på Google Play

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar