Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 3 april 2013

Ett öppet brev

Demokrati fungerar inte så att man slumpar fram vem som blir vald bland de nominerade. Faktiskt.

Man ska vara snäll mot människor och inte bete sig som ett as, för då blir man inte omtyckt. Men om man inte kan hålla sig ifrån att faktiskt säga till en kriminellt korkad människa att denna person är kriminellt korkad och bör avsluta sitt deltagande i människorasen så måste man vara antingen rolig eller kompetent. För är man rolig så tycker folk om en fast man säger taskiga saker, och är man bara jävligt bra på det man gör så kan folk helt enkelt inte välja bort en fastän de tycker man är en idiot.

Tyvärr är det många människor inom ideell verksamhet och särskilt spelhobby som är helt inkompetenta att delta i samhället, inte kan få ett riktigt jobb och går in i någon slags lokal psykos där de låtsas vara kompetenta men hatade. De låtsas att deras affärsidé är skitbra när den bara är skit, men att det är en konspiration av haters som inte släpper fram den. Eller att man vet precis hur saker ska göras och det är bara att alla andra i hela världen är dumma i huvudet som inte förstår.
De tycker om att hata på jämställdhetsinitiativ, för det enda som gör att de har något slags människovärde kvar är att de iaf är bättre än tjejer. Eller så tycker de att invandrarna tar deras jobb, för att de kan vara inkompetenta är inte ett alternativ. Börjar de prata om något de låtsas veta något om så säger de gärna emot folk som är framgångsrika inom det fältet utan någon som helst uppbackning.

Arne Anka sammanfattar rasisten: "Jag är ingenting, jag kan ingenting, jag vill ingenting; men min ras är världens bästa". De människor jag tänker på tror snarare "Jag kan allt, vet allt; det är alla andra som har fel."

När någon bara vill engagera sig ideellt för att privat och offentligt samhälle sagt "du duger inte" så borde ideell sektor ha äggstockar nog att säga "du duger inte". Alla ska faktiskt inte med. Om du inte vill tillföra, utan bara vill tillhöra, så klarar vi oss bra utan dig.

Så, har jag varit rude nog för er som klagat nu?

UPPDATERAT

Var är yttrandefriheten och demokratin, undrar jag stilla?

Rätten att uttala sig är grundad i antagandet att man tänker innan man talar och talar ur rätt kroppsöppning.
Demokrati betyder att majoriteten bestämmer. Minoritetsskydd är bra, men man får inte missbruka ett minoritetsskydd, för då tar folk bort det. Och tar folk bort minoritetsskyddet så är det majoritetens diktatur. Så om man värnar om minoritetens rätt så ska man välja sina strider. Och! Rättshaverister är minoritetsskyddet och reell demokratis (inte majoritetens diktatur) fiende. So sit down; shut up!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar