Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 11 april 2013

Varför egenintresse i att skapa en inkluderande spelhobby är missförstått. (Eller: Så får du ligga, gamer.)

Läser igenom gamla boingboing-poster och råkade över en rockpapershotgun-essä som bland annat tog upp att män som uttalar sig om misogyni i datorspel anklagas för att göra det bara för att få ligga.

Jag skulle vilja säga att min vilja att ha en spelhobby som når nya grupper och inkluderar många kvinnor hör samman med mitt intresse för att ha ett aktivt sexliv. Men jag behöver också förklara något för den som tror att jag säger feministiska saker för att få ligga.

Man får inte ligga för att man säger feministiska saker. Man får kanske INTE ligga för att man säger macho-skit, men man kan också hålla käften och ha ungefär samma chans att få ligga. Jag får ligga för att jag är snygg, säger intressanta saker, bryr mig om kläder och tvättar mig regelbundet. Det slår tyvärr många nördar jag känner som varken bryr sig om sin hälsa, sitt utseende, att folk lyssnar på det de säger eller sin egen kroppsodör.
Jag gillar att spela spel, jag gillar att umgås med smarta människor, jag gillar att kasta av mig kläderna och rulla runt mellan lakanen med vackra kvinnor. Jag tycker också om att inte behöva dela in mitt liv i små fack.
Att ha en spelhobby som inkluderar andra än socialt utstötta pojkar som odlar skägg mer för att de inte lärt sig raka sig än för att de vill ha skägg och aldrig förstått vikten av hårinpackning om man vill odla långt hår handlar om att ha ett utbud. Fler smarta människor som diskuterar konstformen spel på ett kritiskt sätt må hota den som helst vill låsa in sig och dreggla över polygoner, men för mig betyder det fler människor att ha smarta diskussioner med.
Och det innebär också en större chans att hitta någon som man både tycker är attraktiv och som delar ens intresse.

Men, och det här är viktigt: Om du vill ha en gamer-flickvän, ragga inte vid spelbordet. Folk kommer inte dit för billiga repliker. Bjud in, var öppen, välkomna. Utöka utbudet. Och när läget är rätt, när det sociala sammanhanget är rätt, var inte rädd för att säga att du spelar spel och fråga den du hoppas få av byxorna på om hon (eller han) spelar spel. Det värsta som kan hända är att ni inte har det gemensamt. Än...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar