Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 16 maj 2013

En till sockerrecension

Bland de onödiga och onyttiga laster jag har är förmodligen sockervatten med koffein värst. Nu har jag gått över mycket på light-läsk, för att komma undan det extremaste sockerintaget. Men jag vill gärna göra mitt läskdryckande mer till något jag unnar mig, istället. Därför blev jag glad när jag hittade Mountain Dew i den lokala närbutiken.

Legenden säger att Mountain Dew ska vara någon slags koffeinhaltig Sprite. Fräsch, Sprite-inspirerad design med starka gröna färger är i alla fall temat för burken.
 Men häller man upp den så är det inte den genomskinliga färgen hos Sprite eller Crystal Pepsi. Mer en kissgul färg som Red Bull och dess kopior brukar sporta.

Smaken då? Också en besvikelse, mer som en mindre sur Red Bull, fast inte på ett sätt som gör den angenämnt söt eller låter några smaker komma fram. Mer som sockerberoende på burk. Exakt motsatsen till vad jag ville att den skulle vara.

Skulle definitivt välja den för att stilla mitt sockerberoende, men jag vill nog hellre ha lite smak på mina laster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar