Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 15 maj 2013

The Price of Life

När In Time (en snygg film som har vidrigt dålig koll på sin egen premiss - lite som Amazing Spider-Man) drog upp på bio så blev jag lite irriterad, för det betydde att mina infrekventa googlingar efter en film jag sett lite av som liten som handlade om en värld där folk betalade med sin livstid skulle bli dränkta i resultat som pekar på den aktuella biofilmen.

Men jag tänkte också att om jag bara väntar tillräckligt länge så kommer det komma bloggar som anklagar filmen för att ha stulit sin premiss från den film jag sökte efter. Så var också fallet. Den heter The Price of Life. Den är ett avsnitt av en antologiserie av kortfilmer. Den är lågbudget (det är TV) och slutet är rätt kasst. Men den har en filosofisk inställning till premissen som är mer tankeväckande än In Time, som mest försöker vara Matrix men glömmer att stjäla sitt material från en bra förlaga.

Titta på The Price of Life här: http://vimeo.com/16265933

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar