Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 21 augusti 2013

Överdriven titel - vad håller jag på med?

Reflekterade lite över hur alla har "edgy" titlar på bloggar men inte lever upp till det i text. Varför vill vi så många ha ett första intryck som ska vara "in your face", som Nude & Rude, eller Rabiat Fittdjur, eller vad man nu skaffar sig - men sedan fylla bloggen med resonabla texter?

Jag tänker att det är för att man vill ha en process hos läsaren något i stil med:
"VA!? Det här tänker jag läsa och kommentera en massa argt på!"
"Hmm... det här var ju inte så som jag tänkte mig, det var ju faktiskt lite smooth."
"Den här bloggen var ju inte så illa som jag trodde, då är den ju bra."

Men man kan också råka ut för att man helt enkelt alienerar folk som bara läser rubriker och bestämmer sig för vad som står i texten utifrån vad de tror. Jävligt mycket folk har faktiskt bestämt sig för vad de tycker och ändrar sig inte, de bara stannar i sin eko-kammare där alla håller med varandra och utesluter de som inte passar in. Texter de tror inte kommer hålla med deras världsbild läser de inte, för det är jävligt skrämmande att kliva av sitt lilla moln.

Så ibland kanske det är så att man döper sig efter kritiken man får, för att signalera vilka man vill ha "hatedom" ifrån också? För vi definieras ju inte bara efter vad vi är, utan också vad vi inte är. På internet är du ingen om du inte har folk som gillar dig och som hatar dig. Om du bara har folk som gillar dig så är det bara dina vänner som läser dig.

Varför har jag den då? För att jag vill vara lite extremare. För att jag vill skriva spetsigt. För att jag vill rocka båten. Men samtidigt så är min speciella smak på båtskakande att vända på saker en gång till och höra flera sidor av en sak. Det är en jävligt osexig variant på uppror det.

Så här får ni en bild på en galen skäggig karl.


1 kommentar: