Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 22 augusti 2013

PACIFIC RIM!!!!

Det var ett par veckor sen jag såg Pacific Rim nu. Jag var på semesterresa, i Säter. Man kan fråga sig om det ens finns en biograf i Säter och det gör det. En modern digitalbiograf som visar en film i veckan, onsdag och fredag kväll. Det finns 300 stolar och när jag såg filmen var det 4 personer, inklusive undertecknad, som utnyttjade en av dem som stjärthållare. Vilket präglar upplevelsen, det var TYST i salongen. Hela tiden! Helt underbart.

I alla fall. Det ska väl handla om filmen. Jag gör det genom en liten räkneövning.
+
vs.
+
=

Det finns lite kritik om avsaknaden av kvinnliga karaktärer i filmen, men samtidigt tycker jag att det är fräscht att inte göra relationer romantiska i onödan och många småkaraktärer kunde lika väl ha varit damer. Så det är nog castingen som varit lite lata och jag hoppas det fixar sig i uppföljaren (som gärna får vara prequel, handla om Stacker Pentecost och bara vara en serie Jaeger/Kaiju-fighter) när de fattat att de kan plocka in skickliga kvinnliga skådespelare i de icke-könsbundna rollerna lika väl som skickliga manliga. Emma Stone som en karaktär rippad från inspirerad av Asuka Langley Soryu, vore också ett tips. Hint. Hint.

1 kommentar:

  1. Håller med om det du skriver, utom valet av fokus i prequel. Det ska vara Kaidonovsky i fokus och strider i snö och is.
    Kolla gärna in mitt inlägg om filmen:
    http://getnylle.blogspot.se/2013/08/pacific-rim-eller-ni-fattar-inte-varfor.html

    SvaraRadera