Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 12 september 2013

Bara en dag sen...

Med anledning av att det var elfte september igår så tänkte jag resonera väldigt lite om varför amerikaner (och en del andra) fortfarande gör stora kampanjer för att bevisa att det var USAs regering som gjorde någon slags casus belli eller skattefuskade eller vad de nu hade för motiv att fejka 9/11.

Tänk dig att du växer upp med en oslagbar pappa, han kan gräva ett hål till Kina och lyfta femti ton. I alla fall om någon av dina skolkompisar frågar. Men en dag så är han ute och joggar vid ån, då någon ligist knuffar i honom i vattnet. Han orkar inte simma till stranden och dŕunknar. Alla dina illusioner om hur stark pappa var krossas.

Men så kommer du på att han kanske sett lite deprimerad ut på senaste tiden. Och nog hade han med sig lite väl mycket vatten i vattenflaskan, så han blev lite extra tung. Tänk om det inte alls var en ligist, utan han var deprimerad och tog livet av sig. Så måste det varit. Så nu gäller det att satsa allt på att bevisa att pappa var deprimerad sina sista dagar i livet.

Varför? För att pappa kan inte vara svag!

Därför tror miljoner amerikaner att det var deras egen regering som försökte föra dem bakom ljuset (men inte lyckades med just dem...). Om det inte var en ondskefull regering som planerade att lura sitt eget folk betyder det att deras egen regering inte kan skydda dem mot slumpmässiga attacker från hängivna fanatiker. När som helst kan du råka ut för en hittills otänkbar händelse. Skrämmande tanke att vara rädd för "meteornedslag". Hellre så var det någon som planerade, någon som vill just mig illa. Världen är inte en tom, ensam plats utan inneboende mening. Det är någon som kontrollerar allt bakom kulisserna.

Det är en betryggande tanke att någon är emot just dig, istället för att allt bara är en serie slumpmässiga händelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar