Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

fredag 13 september 2013

Ett enkelt test för förklaringsmodeller av nakenhet.

Jag läser alldeles för mycket artiklar som den här för att det ska vara hälsosamt. Problemet är att varje gång någon bemöter generella argument från kommentarsfältet (låter lite som en skräckfilm från 50-talet, It came from the comments) så blir jag lite mer trött på världen. När jag tänker att det faktiskt behövs att någon säger åt folk att de är dumma i huvudet och deras argument är korkade så känner jag:
Men just denna artikel gav mig en liten tanke, för den nämner en annan karaktär som blivit lite extra avklädd när den blev 3D (istället för ett höftskynke som i 2D). Sen är väl analysen av Mystique inte helt klockren, hon kan faktiskt trolla fram kläder med sin förmåga.

...Men nu tappade jag tråden. Jag kom nämligen att tänka på ett litet test för den som vill placera en naken eller halvnaken kvinna, eller man, i sin fiktion och har en fantastisk förklaringsmodell för varför hon är så näck.
Fråga dig själv: "Har jag kommit på en bra plot device vars konsekvens är hud, eller har jag stoppat in hud och kommit på en förklaring till varför den är där?" Om svaret är det senare - gör om, gör rätt.
Det är inget fel på naket, om konsekvenserna av berättelsen är att någon visar brösten så är det så. Men om man hittar på en ram för att förklara varför det ska vara naket där - då har man hamnat i en annan genre. Istället för IMDB hittar man deras katalog här (NSFW).

Exakt! Om det nakna är det centrala så har du just gjort porr. Porr är bra, men om jag vill ha porr så köper jag porr. Vill jag spela tv-spel så vill jag inte ha porr. Vill jag läsa en serietidning så vill jag inte ha porr. Vill jag gå på bio så vill jag inte ha porr (no offence till de som gillar de biograferna men jag uppskattar att vara ensam med min porr). Porr är porr. Om du inte vill göra porr, gör inte porr. Vill du göra ett spel, gör inte porr. Vill du göra en serietidning, gör inte porr. Vill du göra porr, gör porr.

Självklart fungerar det omvänt, ifall du vill testa om din porrfilmsplot är för bra för att höra hemma i genren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar