Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 17 september 2013

Nyhetssvepet 17 september

Alltså, om man läser nyheterna om kyrkovalet så får man veta att SD är "valets vinnare". Rätta mig om jag har fel, men ska man inte ha 50% för att vinna ett val? Och är inte 6% rätt långt från 50%?
Visst, det är väl för att ingen egentligen bryr sig i kyrkovalet som något annat än en väldigt speciell opinionsundersökning. Å andra sidan, när man tittar på hur mycket politikerna faktiskt bryr sig i vad folk tycker och vilka vallöften de gjort så kan man ju undra om inte riksdagsvalet också är en enda stor opinionsundersökning. Enda gången man får göra ett val som har faktisk påverkan är väl PPM-valet.

Och så är det dags för budget. Och där har vågmästaren fått sin massa inverterad:
– Jag trodde att de rumsrena partierna i Sveriges riksdag var överens om att inte agera ihop med Sverigedemokraterna (SD), säger Folkpartiets ekonomisk-politiske talesperson Carl B Hamilton.
– I praktiken agerar S,V och MP ihop med SD. Deras initiativ är samstämt med SD, även om det inte i praktiken är avstämt med SD.
Hänger ni med? Man ska inte rösta på samma sak som SD, även om det är slump att SD röstar så, för då gör man gemensam sak med SD. Vilket betyder att det inte längre är så att SD kan rösta på en sak för att skifta hur riksdagen ska tycka, utan ska rösta emot det de egentligen vill - för då kan resten av partierna rösta som SD faktiskt vill. För det får de inte annars, även om det är helt i linje med den politik de står för.

Jag hoppas att Elton John blivit felciterad här.
– De går vilse i idén att de är kända för vilka de är, inte för vad de är. Jag är ledsen för deras skull.
Jag tror att meningen är att det andra "är" ska vara ett "gör". Vad de gör, inte vad vilka de är. Å andra sidan så vore det väl konstigt av Elton John som gjort en karriär på att vara bögen med pianot att prata om att försöka producera något bra. Särskilt om han riktar sig till Justin (som jag antar avser) Bieber. Eller Lindsay Lohan, som ju är mer känd för att vara Lindsay Lohan än vad hon gör nuförtiden. Senaste hon gjorde framför en kamera var väl mugshot?

Och så förstår jag inte varför Aftonbladet hävdar att de har nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar