Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

fredag 22 november 2013

Post-scarcity / foodies / lo-qual

Jag läste den här artikeln och funderade lite på hur det ser ut idag med produkter som är "dåliga" men inte äckliga utan bara minsta gemensamma nämnare. Det finns en motreaktion mot smaklöshet, men det är inte den perfekta balansen folk söker. Det är ju sådant som chilipeppar som är så stark att den bränner av dig fingertopparna, det är öl så humlebesk att man ryser när man dricker den, kaffe så bittert att man inte vet om det är koffeinet eller smaken som väcker kroppen...

Jag tror att om vi hade oändligt med energi och teknologin att omvandla energi till materia, så skulle det fortfarande produceras konsumtionsvaror som blir lyxartiklar eftersom de är handgjorda och därför imperfekta. När en replikator kan göra det perfekta vinet så blir det nästan perfekta en smakupplevelse. När mat är kalibrerad att vara perfekt näringsmässigt och passa dina smaklökar exakt så blir måltiden som någon annan designat en utmaning. Om man kan få en vas som är perfekt konstruerad till minsta molekyl blir en handblåst som lutar lite ett vackert avbrott.

My two cents.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar