Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 21 januari 2014

Guardians of the Galaxy

Jag tänkte jag skulle försöka få lite koll på Guardians of the Galaxy inför att det kommer en film med det gänget någon gång i framtiden.


Vet inte om jag blev klokare av att läsa serien, men jag blev definitivt underhållen. Vad annars när teamet består av en mänsklig halvalien som är arvtagare till ett rymdimperium, universums farligaste kvinna (dotter till Thanos, som vill utrota allt liv för att imponera på tjejen han är kär i - Döden), en artificiell varelse med en mänsklig själ skapad som ett vapen mot Thanos, ett levande träd som smashar saker och återväxer från sticklingar, en genetiskt uppgraderad tvättbjörn som försöker lansera en catchphrase till sitt mördande och (i serien) Angela - en ängel som jagade Spawn men nu har ramlat igenom gränsen mellan dimensioner från Image till Marvel (META!).

Nummer ett av senaste är en del i "Marvel Cosmic", som ska vara en bunt serier som hänger ihop i att de utspelar sig i rymden och är stora berättelser. Som att rymd-Sparta försöker få alla att invadera jorden så GotG slänger sig i vägen och räddar planeten tillsammans med en rymdflygande Iron Man. Och så vidare. Klassisk comicbook madness alltså. Med ett team som har en tvättbjörn som lanserar catchphrases baserade på mord.

Är serien värd att läsa? Nja, det är underhållande men det finns annat som är mer underhållande och känns mindre som en cashgrab baserat på en framtida filmhype. Men om man känner att man vill ha lite koll innan man går in i biomörkret så finns det mindre spektakulära serier att spendera sin tid på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar