Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 23 januari 2014

Lamy ALstar 2013 black

Förra året gav jag mig själv en Kindle i födelsedagspresent. I år gav jag mig själv i födelsedagspresent en penna. Jag har länge velat ha en reservoarpenna, men har inte riktigt vågat kliva över kanten och köpa något riktigt dyrt och coolt. Men så tittade jag på Lamys AL-star, en aluminiumpenna som fylls med refiller. En modern penna, med ett klassiskt skrivsätt.

Eftersom 2013-specialen var svart med svarta detaljer så kunde jag inte riktigt motivera varför jag inte skulle unna mig, så jag skaffade mig en "riktig" penna. Den är, förutom att vara väldigt snygg, faktiskt riktigt skön att skriva med. Kvaliteten är otroligt mycket bättre än de V-pen som jag använt sporadiskt mest för att skriva i min Paperblanks-bok. Att inte kunna skriva så bra och länge i spännande vinklar är lite drygt, men det gör också att jag sitter upp istället för att ligga i soffan och anteckna - vilket jag tror är bra för energin i texten.

Fine-nivån på spetsen är lite tjockare än jag hade väntat mig, men den är helt i linje med vad jag trodde medium skulle vara så jag är nöjd med valet att gå fine istället för medium. Jag undrar om det finns en smalare, typ superfine, för jag behöver texta ganska stort och kan inte riktigt anteckna på baksidan av gamla visitkort som jag tycker om.

Mest irriterande är att trots det totalsvarta black-on-black färgschemat så följde det med en blå refill i pennan. Jag vill såklart att min svarta penna med svarta accenter och svart spets skriver med svart bläck. Men jag har använt 2/3 genom att okynnesskriva mycket för att få in snitsen och spendera det blå bläcket, två flugor i en smäll. Lätt att sätta i refillen också, bara lägga i pennan och skruva åt så löser sig monteringen av sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar