Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 15 januari 2014

@midnight säsong 1

Det första som slog mig: Är inte pilotsäsongen av @midnight inspelad i Bunks gamla studio?
Upplägget är liknande i alla fall, tre komiker vid podier som ska "spela en frågesport", som egentligen går ut på att säga kul saker. Som "Hashtag wars", som går ut på att göra kul mashups av sådant som godis och band eller gamla människor och filmer. En klassisk twitterlek, i den mån något från twitter kan vara klassiskt.

Urvalet av komiker är helt okej, lite väl "Last Comic Standing" ibland men några kända röster dyker upp. Och Tom Lennons mustasch. Överlag så verkar de älska mustascher rätt mycket. John Hodgmans mustasch, som det ryktas att han köpt för sina bokmiljoner istället för att odla en själv, tar nog priset.

Jag vet inte om upplägget håller så länge, men som billig filler efter Colbert så kommer det nog få rulla på ett bra tag. Det fräschaste är nog att det verkar som folk har koll på internetkultur, istället för att försöka verka hippa genom att göra saker "i molnet". Hashtag-crawlers och interaktion med tittarna funkar faktiskt inte alls särskilt bra, just sayin'. Men om man är lika tokig och nihilistisk i sin komedi som internet själv så kanske man kan locka folk bort från skärmen och till TV:n en stund.

För mig som "hittar" avsnitten på Internet av en total slump så blir det lite konstigt, eftersom jag kan se det mitt på dagen. Men programmet är verkligen gjort för att sändas vid midnatt på kabeltv, det märks. Skämten får vara grova, det skojas om censuren och jävlas med bleeparna... det visar att all komedi som görs om internet inte är "Torsk på tuben", det går att vara bra också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar