Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

torsdag 23 januari 2014

Nästa "Miracle on ice"

Alexander @wingate32 Hallberg påpekade att detta är finallistan för BlizzCon WCS-finalerna:


15 spelare från Sydkorea och en från Sverige. Alexander ser det som ett problem för möjligheten att skapa ett globalt intresse när Sydkorea dominerar så. En fullt legitim oro. Men jag ser en möjlighet.

Sverige, det enda land som kan mäta sig med Sydkorea i e-sport. Varför är Sydkorea så bra? Bred tillgång till datorer och Internet, brett intresse för ny teknik. Detta ger både stark e-sport och en stark IT-industri.

Så Sverige bör satsa på sina lovande spelare, förslagsvis genom att öppna upp elitsatsning för idrottare kombinerat med studier som finns på många lärosäten för e-sportare. När svenska spelare är de enda som kan mäta sig med koreanska spelare så drar det blickar till Sverige som tekniskt utvecklat land. När vi kan visa att vi har stark IT-infrastruktur och goda möjligheter för intresserade att utveckla sitt intresse till en gedigen utbildning, förmodligen inom IT/Datorvetenskap eller närliggande specialiseringar i andra ämnen, så kan vi börja locka investerare bort från sydostasien och till den kalla norden.

Bilföretagen visar framfötterna i motorsporten, teknikindustrin visar framfötterna i e-sporten. Vi behöver kliva ut ur dåtiden, släppa fordonsmonteringen och kliva in i framtiden. Framtiden är kretsar och kod, framtidens teknikprestation kommer inte lukta högoktanig bensin och man kommer inte höra cylindrarna i grannkommunen - det kommer lukta fläktdamm och man kommer höra jublet över hela världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar