Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

onsdag 8 januari 2014

Oddities: San Fransisco (säsong 1)

Oddities är ett svarsprogram på Pawn Stars, med fokus på udda samlarobjekt och antikviteter. Det har fått en spinoff, där butiken i fokus är Loved to death i San Fransisco. De specialiserar sig på viktorianska antikviteter och uppstoppade djur.
Jag tar det igen: viktorianska antikviteter och uppstoppade djur.
Självklart så vart jag såld direkt, uppstoppade hamstrar i ett steampunkzombie-scenario möter hundra år gamla anatomiska läroexemplar av apskelett.

Tyvärr lider den lite av samma problem som de flesta andra sådana här program, man ser producentens osynliga hand lite för tydligt. När en fotograf vill rekrytera en ur personalen för en fotografering utmålas det som en unik händelse. Men hon jobbar förutom i butiken också som modell. Alla konstiga uppdrag med konstigt folk som klär upp sig och gör trick känns stageat och det ger lite fadd smak av att bli lurad. Men å andra sidan är det aldrig fel med eldblåsare och fakirer.

Jag skulle rekommendera det för folk som tycker att det är för lite sideshows på cirkus idag och kan stå ut med "reality"-estetiken en stund för att få sin fix.

(Finns på amerikanska Netflix, teknisk bevandrade läsare vet hur man "åker till USA")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar