Sidor

It is the duty of every generation to destroy our fathers. What scraps we keep for sentimental reasons will be their legacy.

tisdag 14 januari 2014

The Newsroom säsong 2

Första säsongen av The Newsroom var en drömvärld där god journalistik skulle få gå före tittarsiffror och tittarna följde med den goda journalistiken. Självklart så fanns det lite bakom-kameran-relations-drama, men mest handlade det om en fiktion där nyheterna fungerade som de ska. Kombinerat med att göra karaktärerna supersmarta eftersom facit redan finns för manusförfattarna.

Nu verkar de ha tagit till sig för mycket av kritiken och istället för att ha superkoll på allt så har ingen koll på nått. Alla tar fel, missar saker, gör klantiga misstag, felbedömmer... och så är det JÄTTEMYCKET relationsdrama och såpopera bakom kameran. Jag vill inte se Sloan gråta i ett hörn för att hon har svårt att välja rätt killar, jag vill se henne använda sin kunskap i flytande japanska och sin doktorsgrad i ekonomi för att sprida bra kunskap till folket!

Med det sagt, så uppskattade jag Newsroom säsong 2, även om jag irriterade mig på att de som var så supersmarta förra året nu plötsligt var så korkade. Jag hoppas på att säsong 3 kan kombinera de två och bilda en trilogi som visar de som alltid har rätt, de som alltid har fel och de som har rätt ibland/fel ibland. Men också vill jag ha tillbaks sådana ögonblick som när någon lyckas tolka en tweet från The Rock till att Bin Ladin är död. Och drömvärlden där folk ser på nyheterna för att få information - inte underhållning.

Spoilervarning på trailern!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar